Objektsnummer: 30702

Verksamheten bedrivs med ett mycket bra läge i centrala Laholm med en känsla av lantlig miljö med fantastisk utsikt över Lagan. Känslan när du stiger in i restaurangen infrias direkt när du nås av den hänförande utsikten via de stora panoramafönsterna. Parkeringar finns i närhet samt normalt befintliga kommunikationer.

Öppettider:
Restaurangen har öppet måndag - fredag 11.00 -14.30.
Lördag samt söndag stängt, endast tillgängligt för beställningar med mera.
Bistro/pub, se i text

Pris: Ring för information
Omsättning: ca 8 Mkr
Hyra: Ring för information, se text
Yta: ca 400 kvm

Laholm är en mycket populär och välbesökt ort under sommartid, med gäster och permanent sommarboende med god ekonomi. Laholm är omgiven av andra mycket populära semesterorter inom ett par mils avstånd. Vintertid fungerar Laholm som en normal småstad med ca 27 000 invånare i kommunen, där övervägande befolkningen bor i villa eller småhus. Populär ort att flytta till.

Nuvarande ägare har drivit verksamheten med sin inriktning sedan 2014 och har förädlat verksamheten löpande och skapat en uppskattad inriktning. Verksamhetsinriktningen är lunchrestaurang med mat baserat på bra råvaror som lagas från grunden.

Man har blivit kända för att hålla en mycket hög kvalité både vad gäller mat samt service. Beställningsverksamhet såsom bröllop, födelsedagar med mera är ett bra komplement till lunchverksamheten. Även konferenser upp till 50 personer är en annan del av verksamheten men i mindre skala. Catering förekommer inte.

Ca 300 lunchgäster per dag där ca 250 är sittande och ca 50 är för avhämtning. Fram till maj 2023 har lunchverksamheten bedrivits som buffé. Nu bedrivs den som buffé endast vad gäller allt övrigt förutom kött, fisk eller fågel som läggs på tallriken av personal. Detta har inte påverkat verksamheten negativt sett från gästernas sida.

Tillstånd att servera alkohol till 02.00 alla dagar inne samt 02.00 alla dagar på uteservering.

Serveringsdelen är i nära anslutning till entrén med en mindre bardel. Två bufféanläggningar strategiskt placerade i matsalen som rymmer ca 120 sittplatser samt genom en skjutdörr ut till uteserveringen med ca 50 platser.

Inredningen inne som ute är väl anpassad till verksamhetsinriktningen och håller en mycket god stil och hög standard.

En trappa ner finns en bar/bistro som öppnades september 2022 och där öppettiderna under hösten har varit fredagar samt lördagar 17.30 - 24.00. Under våren har det begränsats till varannan helg på grund av personalbrist. Då personalbristen blev ännu mer påtagande, så har man ej haft öppet sen i början på juni.

Ca 55 platser inne samt 9 barplatser tillhörande den långa bardisken med en genomgående hög kvalité på inredning. Bakom baren finns ett mindre kök samt och i direkt anslutning finns kylrum, frysar, beredning samt personalutrymmen. En bred trappa leder upp till huvudköket för lunchrestaurangen. Till bistro/pub hör en uteservering med ca 50 platser med samma fantastiska utsikt som lunchrestaurangen en trappa upp.

Varje öppetdag omsatte i genomsnitt 20 000 – 25 000 kronor.

Köket som ligger direkt bakom serverings/bardisken i restaurangen håller en mycket bra standard maskinellt. Planeringen av arbetsytan ger en effektiv produktion och är bra ur arbetsmiljösynpunkt. Stora förvaringsmöjligheter avseende kylar och frysar en trappa ner. Säljaren äger samtliga inventarier och som ingår i överlåtelsen.

Personalen består av 1 arbetande ägare (kock), ett restaurangbiträde på 100 procent, en personal på 80 procent i disk, ett restaurangbiträde på deltid som är visstidsanställd samt 1–2 restaurangbiträden på timmar. Det krävs 4–5 personer för att klara luncherna.

Marknadsföring sker via hemsida och sociala medier. Sedvanliga åtgärder avseende säkerhet och bevakning.

Säljaren äger även fastigheten som restaurangen är belägen i, så ett nytt 3–5-årigt hyresavtal kommer att tecknas med överenskommen hyresnivå.

Bokföring, inventarielista, fler bilder med mera finns att tillgå hos Mäklaren.

Möjlighet att förvärva en stabil och vinstgivande restaurangrörelse med ett fantastiskt läge och som tillåter olika mat- och dryckesinriktningar. Goda möjligheter att ta ett steg till avseende verksamheten med en aktiv marknadsföring för att utveckla bistro/pubdelen.

https://www.gronahasten.se/

Känner du igen verksamheten, vänligen respektera att inte störa ägare eller personal med dina frågor.

All information och visning sker via ansvarig företagsmäklare, Uldis Martinovs tfn 0708-640 430

Vill Du sälja Företag? Vi har köparna! Kontakta NMK Företagsmäklare idag för kostnadsfri konsultation

Ovanstående uppgifter har erhållits utav säljaren

FAKTA

  
Pris: Ring för information
Omsättning: ca 8 Mkr
Hyra: Ring för information, se text
Yta: ca 400 kvm

KONTAKTUPPGIFTER


Uldis Martinovs
Företagsmäklare
0708-640 430
042-24 12 00
uldis@nmk.se

SÄLJ DITT FÖRETAG GENOM OSS!

Fyll i dina uppgifter nedan och vi kontaktar dig eller ring oss på 08 - 794 08 60
Värdering är alltid kostnadsfri. Välkommen!
X

Kontakta oss

Kontoret i Stockholm finns i Västberga Industriområde,
nära Västberga Handelsområde

Kontaktuppgifter
08- 794 08 60
info@nmk.se

Besöksadress:
Elektravägen 73
126 30 Hägersten

Postadress:
NMK Företagsmäklare KB
Box 42019
126 12 Stockholm

Kontoret i Helsingborg

Besöksadress:
Garnisonsgatan 20
254 66 Helsingborg

Kontaktuppgifter
042 - 24 12 00
040 - 615 52 00
031-380 29 40
info@nmk.se 

 

X